image

 

По света има всякакви музеи и музейни експонати. Определено си заслужава да пътуваме, за да разгледаме колкото се може повече от историята на човечеството досега. Има обаче по-специални и меко казано нестандартни музеи, които не просто представят история, а цяло преживяване за аудиторията си. Ето кои са някои от най-нестандартните музеи в света:

Moco музей, Амстердам

Moco е независим музей, който може да изненада своите посетители със страхотни арт произведения и инсталации. Някои от тях са изключително различни и нестандартни, като например лилаво оцветена стая със залепени спортни топки по стените. Можете да намерите всякакви размери и видове – от баскетболни топки до такива за тенис. Това разбира се, е само част от богатата колекция на музея, която представя произведения от Анди Уърхол и Банкси.

Музей на разбитите сърца, Загреб

Класацията ни за нестандартни музеи продължава с Музея на разбитите сърца в Загреб. Вещите, изложени там, разкриват всички етапи на любовта и раздялата, през които хората преминават. До всеки експонат има обяснение, което разказва за самия предмет и неговата история. Тези спомени са събрани от целия свят и разказват истински истории за ревност, изневери и страстна любов.

Музей на лошото изкуство, Съмървил, Минесота

Изкуството е субективно нещо, но дори най-изявените критици могат да се съгласят, когато едно произведение просто не става. За щастие, има място за тези картини и техните художници. Това е Музеят на лошото изкуство в Съмървил, Минесота. Изкуството там е меко казано абстрактно, но пък си заслужава да бъде разгледано.

 

Източник: вестнк Труд
https://trud.bg/%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BD%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B5%D0%B8-%D0%B2-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0/

Hits: 16