May be an image of 4 people

От 18 октомври 2022 г.в Националния политехнически музей (НПТМ) може да се разгледа най-новото Лего-изложение „КОРАБИ, ДВОРЦИ И МАШИНИ“. То е организирано съвместно с „Лебго – Българският Лего клуб“.
Представени са десетки модели от серията Technic, която съществува вече повече от 40 години. Интересното при тях е, че се строят отвътре навън и съдържат хиляди сглобки, които позволяват изключителна подвижност, занимателна игра и зрителен достъп до най-малкия детайл на изложените автомобили, самолети, багери и камиони. Размерите на някои от моделите са впечатляващи, а една част от представените експонати са собствени творения на колекционерите от Лебго.
В специално обособена част на изложбата са показани „страшни“ пиратски кораби и средновековни замъци. Изложените Лего сетове се събират на едно място изключително рядко и е истински шанс, че се представят заедно в музея.

Изложбата ще продължи до началото на м. декември и е част от инициативите по повод 65-тата годишнина от създаването на НПТМ.

Hits: 7