UNESCO WHIPIC

The International Centre for the Interpretation and Presentation of World Heritage Sites under the auspices of UNESCO

[UNESCO WHIPIC] 10 ноември 09:00 CET – Заключителен уебинар „Посоките на интерпретацията на наследството в политиката за световното наследство“

 Международния център за интерпретация и представяне на обекти на световното наследство под егидата на ЮНЕСКО (WHIPIC) ви кани на серията онлайн лекции и уебинари на WHIPIC за 2022 г.

В чест на 50-ата годишнина на Конвенцията за световното наследство, WHIPIC провежда 2 уебинара и 3 лекции между 25 август и 10 ноември по темата „Преодоляване на празнината: 50 години от Конвенцията за световното наследство“. По време на програмите ще има презентации и дискусии, съсредоточени върху често пренебрегвани области в прилагането на Конвенцията за световното наследство и ролята, която тълкуването на наследството може да играе за отстраняване на тези пропуски, като същевременно отразява последните 50 години на Конвенцията. Предстоящата сесия, която ще се проведе на 10 ноември от 09:00 CET / 17:00 KST, е „Посоките на интерпретацията на наследството в политиката за световното наследство“. Панелисти на уебинара ще бъдат Джоузеф Кинг (ICCROM), Гаутам Талукдар (Център на ЮНЕСКО от категория 2 на WII) и Хюнкюнг Лий (Университет Соганг). Ще има и сесия с въпроси и отговори с публични участници, така че, моля, присъединете се към уебинара и споделете вашите идеи и мисли с нас. На този уебинар, по-специално, ние предлатаме резултатите от проучването на WHIPIC за 50-ата годишнина на Конвенцията за световното наследство!

Повече от 120 души от цял ​​свят са участвали в анкетата! Очакваме вашия активен интерес и участие в предстоящата ни сесия! 

10 ноември 2022 г., 09:00 CET / 17:00 KST

За да се присъедините към програмите: YouTube & Facebook Livestream * YouTube:

http://www.youtube.com/channel/UCLOTVrK6OBYhlBMA_0vg2JQ * Фейсбук: http://www.facebook.com/unesco.whipic

* Не е необходима регистрация за присъединяване към поредицата онлайн лекции, тъй като лекцията ще се предава на живо през YouTube и Facebook * За запитвания, моля, свържете се с: hr.shim@unesco-whipic.com

Hits: 20